Schildweek in volle gang

Steendam – Vrijdagavond  juli 23 jl. is de 75e Schildweek geopend door Cas König, CEO van Groningen Seaports & Melle Boekel (jongste deelnemer van de Schildweek) door het ontsteken van een Waterstofvlam. Karola Kruijer werd gekozen als vrijwilliger van het jaar. Zij zet zich al jaren in voor de vereniging en dat werd beloond met deze eretitel.

Dit jaar kwamen de Windsurfers LT voor het tweede aan de start van de Schildweek. Met de kleurige zeilen van de surfers gaf dat mooie plaatjes op het water. Zaterdag om 12 uur ging de eerste wedstrijd van start met de 16m2 als eerste klasse. Gevolgd door de TOP klasse en een grote groep met Lasers zeilers verdeeld over twee types (standaard en de Radiaal). Na de Lasers gingen de , Splash, Flits, Twaalfvoetsjollen en Windsurf LT klassen van start.

De eerste dag werd onder prachtige zeilomstandig heden gingen de wedstrijden van start, windkracht 3 á 4 uit oostelijke richting.

In de 16m2 klasse gingen Erik Groeneveld en Elise Gruber als een speer van start en gingen als eerste over de finish, gevolgd door Jeroen de Groot en Demi Jansen en Gerrit Hofstra en Fokke de Jong. In de Windsurfer LT klasse was Ron Hartog heer en meester op de zaterdag met twee eerste plaatsen en een tweede plaats.

In de Laser standaard streden Iwan Daniëls en en Robbie Hattuma om het dagsucces. Dit werd in het voordeel van Robbie Hattuma beslist, die de tweede wedstrijd wist te winnen.

Zondag om 11 uur ging de eerste wedstrijd van start onder prachtige zeilomstandigheden. Er stond een windkracht 4 uit zuidelijke richting. In de 16m2 zeilden Jeroen de Groot en Demi Jansen naar het dagsucces, gevolgd door Jaap & Janniek Jongsma als tweede en Jeroen de Groot en Demi Jansen als derde. In de top van de 16m2 klasse staan Jeroen de Groot en Demi Jansen op dit moment op 7 punten gevolgd door Jaap en Janniek Jongsma en Rogier Slopsema en Greet Smid op 23 punten.

In de Laser radiaal is Hylke Engelsma heer en meester tijdens het weekend. In de wedstrijden scoorde hij vier eerste plaatsen. Als nummer twee volgt Stian Kruijer.

Bij de Flits A is het erg spannend tussen de duo’s  Jeanet Engelsma & Sanne Boekel en Judith Jasper en Niels Schurer en als derde koppel Jasmijn Drenth, Jan Drenth.

Tot en met donderdag as. zullen alle deelnemers blijven strijden voor een mooie plek in de ranglijst.