Verslag 72 Schildweek

Zeilen in een ‘golden raand’ was het zeker afgelopen Schildweek op en rond het Schildmeer. Onder willende omstandigheden voeren zeilers uit het hele land van jong tot oud in 7 verschillende klassen om de eer. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met Boei 12, Camping de Otter, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor jong en oud weer neer te zetten voor de 72e keer. 

Meer dan 3.000 bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. De zeilers hebben alle weer types en windsterktes gehad.  In totaal zijn er 9 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen. 


Uitslagen 


Theo Dik en Daniel Folkersma hebben hun schildweek titel geprolongeerd in de 16m2 klasse. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Theo Dik en zijn fokkenist Daniël Folkersma de overwinning in de 16m2 klasse zouden behaalden. Theo Helder en Mijke Wijnroks werden nummer twee en Coen van Beek en Guus Rademaker gingen met de derde prijs naar huis. 


De O-jol klasse was voor de tweede jaar op rij van de partij. Dit jaar lagen er in het weekend 8 stuks aan de start van de Schildweek. Jan van Amerongen bleef Ward Boersma en Henk Mik voor. 


In de Schakels klasse Loes de Bruin, Joep van Meerwyk met de overwinning aan de haal. Robert Prak, Liza Jansma werden mipt tweede voor Geart-jacob de Jong, Tessa Yntema 


In de Laser 4.7 klasse heeft David van den Heuvel de Schildweek gewonnen voor Stijn Beks en Monique Sabong. 


In de jeugd klasse hadden we strijd in de Flits, Optimist en Splash klasse, in de Flits klasse hebben Jella-Rike Spijkervet, Beerd-luuk Spijkervede hoofdprijs mee naar huis genomen. Voor Jorrit van der Kooi, Coen Bijlsma en Pien Griepsma, Lieke Gerlofs. In de Flits C klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Uiteindelijk zijn dat Lieke van der Kooi en Fenna Donker geworden voor Judith Jasper, Marieke Jasper. Als nummer drie Ilse &  Arnoudt Reitsma. 


In de Optimist A was Sophie Drenth met de sterkste en ging met de de hoofdprijs naar huis. Uiteindelijk won ze de Schildweek voor Jasmijn Drenth en Stian Kruijer. In de B klasse ging de hoofdprijs naar Max Cuperus hij won 5 van de 9 races, voor Justin Honkoop en Mieke de Jong. 


De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. Yvon de Jong ging hier met de hoofdprijs naar huis gevolgd door Jan Drenth en Roos Huls. 


Al vast voor uw agenda de volgende Schildweek wordt gehouden van 20 juli t/m 26 juli 2018.