Op het Schildmeer had de jeugd het zwaar tijdens de Combi Noord

Steendam – Onder wisselende weersomstandigheden hebben afgelopen weekend 80 jeugdzeilers gestreden  op het Schildmeer tijdens de Combi Noord. Dit evenement is er één uit een serie van vier zeilweekenden voor de jeugd uit de vier noordelijke provincies. Het is populair onder de jeugd en er wordt gestreden op het water om de prijzen . Dit weekend waren de weersomstandigheden zwaar. 

Zaterdag begonnen de wedstrijden met windkracht 5 tot 6. De rescue boten hadden hun handen vol om de omgeslagen boten weer op weg te helpen. Het wedstrijdcomité besloot vanwege de aanhoudende wind eerder te stoppen en de zondag een extra wedstrijd te varen. Zondagochtend werd er een uur eerder gestart. De weersomstandigheden waren met een windkracht 3-4 een stuk milder. Dit resulteerde in een compleet gevaren zeilevenement, waarbij de prijsuitreiking op tijd van start kon gaan. Het jeugd team van Zeilvereniging Schildmeer was sterk vertegenwoordigd in de prijzenregen.

In de Optimist C heeft Jan Wiersema gewonnen. Tweede werd Roos Huls en derde Tess Cuperus uit Delfzijl. In de Optimist B klasse werd eerste Bianca van der Veen, tweede werd Yvon de Jong uit Appingedam en derde werd Matthijs Vissia. In de Optimist A klasse werd Hidde Wapstra eerste, tweede werd Olaf ter Waal en derde Sophie Holtus.  In de Splash A klasse werd Sven Buikema uit Siddeburen knap eerste met vier eerste plaatsen voor Rik Zijlsta, de derde plek was voor San Pais. In de Splash B werd het klassement aangevoerd door Isabel Kuiper, tweede werd Anne-Meike van Esseveld en derde werd Jesse van Der Geer. In de Laser 4.7 ging David van den Heuvel er met de overwinning van door, tweede werd Youri Honkoop uit Nieuwolda en derde werd Stijn Beks uit Ten Boer. 

Voor meer informatie over het volgende zeilevenement op het Schildmeer, de NK flits, bekijk de website www.zeilverenigingschildmeer.nl