Onderhoud Ropper

De Ropper is half oktober uit het water gegaan bij Rozenboom in Appingedam, nadat de Ropper onder dak is gezet zijn een aantal vrijwilligers direct aan de gang gegaan met het onderhoud aan de Ropper. Deze winter worden er twee zaken groots aangepast. Vanuit de wedstrijdcommissie was er een wens om een tweede spudpaal aan de voor zijde van het schip te creëren. Na dat er een aantal keren over gesproken is hoe kunnen we dit het beste doen met wat voor constructie en waar op het schip konden de materialen worden geregeld. Met behulp van verschillende materiaal sponsoren kwam het materiaal bij elkaar. Nu wordt er hard gewerkt om alles in elkaar te zetten. 

Door het aanbrengen van de nieuwe spudpaal moest er aan de binnen zijde van de Ropper ook het een en ander gebeuren. Een deel van de binnen betimmering is er uitgehaald en zal worden vervangen. 

Tevens kwam er door het verwijderen van de betimmering nog wat extra werk in het zicht. De ankerketting bak is weer netjes hersteld. De vrijwilligers zijn nu al weer druk bezig de betimmering aan de binnen zijde van het schip te herstellen.

 
Hieronder vindt u een aantal foto’s van de werkzaamheden. 

zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer