Nederlands Kampioenschap Flitsklasse

STEENDAM - Op 13,14 en 15 juli worden de Nederlandse Kampioenschappen voor de Flitsklasse gevaren op het Schildmeer. De organisatie voor dit evenement is in handen van Zeilvereniging Schildmeer. De Flitsklasse is een jeugdklasse voor 2 personen. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw was de Flitsklasse een populaire klasse op het Schildmeer, tegenwoordig komt de Flitsklasse alleen nog in Friesland voor.

Voor dit Nederlands kampioenschap zullen zo’n 35 teams drie dagen tegen elkaar strijden om de eretitel te bemachtigen. In totaal staan er elf wedstrijden op het programma. Vier op vrijdag, vier op zaterdag en drie op zondag. De eerste wedstrijd staat gepland op vrijdag 14 juli om 13.00 uur.

Voor dit evenement zijn op papier meerdere kanshebbers te noemen. Gaan Robbert Huisman en Coen Bijlsma, die eerder dit jaar de Clubkampioenschappen en de District Noord Kampioenschappen wonnen, er met de prijs vandoor ? Ook de sterk zeilende Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma zijn serieus kandidaat om de titel te pakken. Daarnaast hebben de teams Barth Wijkstra en Marieke Jasper, Pien Griepsma en Anne-Britt Evers, Imme Rijk en Silke Zuidema en Christiaan Pietersma en Ilse Bakker laten zien om de prijzen mee te kunnen zeilen. Of zal outsider Femme Rijk, die het hele voorseizoen haar Optimist verkoos boven haar Flits, zeilend met Kiek de Groot, de titel naar zich toe trekken. Ook zullen er drie "Groningse" Flitsen mee doen, Justin Honkoop samen met Flootje Beks, Max en Tess Cuperus en Rens van der Heide en Julia Paardekooper, allemaal lid van Zeilvereniging Schildmeer

De ene zeiler heeft liever wat meer wind, de andere zeiler houdt juist meer van een licht “piel” windje.  Het beloofd een spannend NK te worden en doordat er dagelijks veel wedstrijden gepland staan is het varen van een stabiele serie een must voor de overwinning.