Eerste Windfoil Trainingen groot succes

Afgelopen drie weekenden zijn de eerste drie windfoil trainingen op het Schildmeer georganiseerd. De trainingen zijn een initiatief van Zeilvereniging Schildmeer, Jeugdwedstrijdzeilen en Surfcenter met het gezamenlijke doel om zoveel mogelijk foilers op het water te krijgen. 

Met een fanatieke deelnemersgroep en erg goede omstandigheden voor zowel de beginnende als de gevorderde windfoilers zijn de eerste drie trainingen zeer geslaagd. 

De trainingen trekken veel bekijks, zo kwam RTV Noord tweemaal langs tijdens de eerste training en genieten veel mensen vanaf het terras boven de Zeilvereniging van het mooie Schildmeer waar de vliegende windsurfers met hoge snelheid overheen scheren. 

Windfoilen is ontzettend spectaculair. Door een draagvleugel constructie (de foil) onder water komt de plank tot wel een meter boven het water uit. Daardoor wordt de weerstand vele malen minder en kunnen ook met weinig wind erg hoge snelheden worden behaald.

De deelnemersgroep groeit inmiddels steeds verder en er is veel enthousiasme. Er wordt zelfs al gesproken over de mogelijkheid om een windfoil evenement te organiseren deze zomer.

Lijkt het jou leuk om ook te leren foilen? Neem dan contact op met 0630095483 en probeer het een keer uit! Test sets zijn beschikbaar.