De kop is eraf!

HEEG - De eerste Combi Noord-wedstrijden werden afgelopen weekend gezeild in Heeg. 
Jeugdwedstrijdzeilen (JWZ) was te gast bij de prachtige accommodatie van Zeilvereniging Heeg. Vrijdag avond arriveerden de eerste Laser/Optimist/Splash en Flits zeilers.

Zaterdagochtend om 10:00 werden alle zeilers welkom geheten en werd er voorbesproken met de coaches. Daarna gingen alle bootjes het water op want de eerste start was al om 11:00 uur. Dat was voor sommigen best even spannend omdat de drukke vaargeul overgestoken moest worden. Met behulp van een uitstekende coördinatie door JWZ kwam een ieder veilig bij de wedstrijd baan. Voor de Optimist C zeilers was er een aparte baan.
’s Ochtends werden er 2 wedstrijden gevaren, waarna er een gezamenlijke lunch (broodje knak) was. ’s Middags werden er nog eens 2 wedstrijden gevaren.
Helaas was er die dag geen zonnetje, maar wel een lekkere bries. Eind van de middag kwam iedereen moe en voldaan van het water af. De uitslagen werden vlot verwerkt en de zeilers van Schildmeer deden in alle klassen zeer goede zaken!


Zondagochtend stond iedereen weer om 10:00 uur zeilklaar om met de coach het water op te gaan. De wind was minder maar het zonnetje was er dit keer wel bij.
Na 2 wedstrijden was de strijd gestreden en kon de puntentelling beginnen. De slechtste wedstrijd werd weggestreept en er waren nog een paar protesten die uitgevochten moesten worden 😉.
Toen was eindelijk de prijsuitreiking: superrrrrr trots op ‘onze’ zeilers, die in het zeilmekka van Nederland zoveel bekers wisten binnen te halen!


Komend weekend 9 en 10 juni zijn de Combi Noord-wedstrijden op het Paterswoldse Meer.
Lekker dicht bij huis, dus allemaal mee doen! Je kunt je nog aanmelden op www.jeugdwedstrijdzeilen.nl.


zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer zeilverenigingschildmeer