72e Schildweek aan het Schildmeer

STEENDAM Zeilvereniging Schildmeer organiseert voor de 72e keer de Schildweek van 21 tot en met 27 juli 2017. Dit valt voor de 9de keer  samen met het artistieke festijn Art Carnivale. Overdag wordt er op het water gestreden om de eer, ’s avonds gaan de deelnemers voor de sfeer. 

Het thema van dit jaar is ‘Zaail’n in Golden Raand’. Anja Woortman, wethouder van de gemeente Slochteren  zal vrijdagavond 21 juli in Boei 12 de Schildweek openen. Aansluitend zal de traditionele prominenten race worden verzeild. Vanaf zaterdagmiddag starten de wedstrijden voor alle deelnemers. In totaal zullen er tot en met donderdag 9 wedstrijden worden gevaren. 

Diverse zeilklassen worden vertegenwoordigd tijdens de Schildweek. Bij de jeugd verschijnen er optimisten, flitsen en lasers in grote getallen aan de start. Bij de volwassen zeilers is de zestienkwadraat klasse het sterkste vertegenwoordig met meer dan 30 boten. Daarnaast verschijnen er Lasers en O-jollen aan de start. 

Van zaterdag tot en met donderdag wordt er op het water  gestreden om de prijzen, s’avonds is er breed vertier. Omliggende horeca heeft een mooi muziek programma samengesteld in afstemming  met de zeilvereniging Schildmeer en Art Carnivale. Met veel live muziek o.a. De Groningse Toppers & The Fighting Cats en Dj’s Felix Pot. Kortom plezier voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom aan de randen van het Schildmeer. Tot ziens aan het Schildmeer.